Ja fa unes setmanes que vam començar el viatge dins l’assignatura Noves Tecnologies de la informació i la comunicació en l’Educació.
El camí va començar partint de 4 conceptes: societat, educació, tecnologia i ciència. Calia fer un mapa conceptual amb aquesta terminologia i el resultat fou el següent:
Un mapa conceptual, com veieu, fet a mà. A mesura que avançava l’assignatura i, en el meu cas, acompanyada per la Pilar Puig, vam descobrir el cmaps. Un recurs molt útil per fer mapes. Per què dic útil? Perquè en un moment pots fer un mapa conceptual i poder-lo presentar davant dels teus alumnes a través d’una pissarra digital. Jo que havia passat hores i hores fent mapes amb el word, i quan no es movia un quadre de conceptes es movia una línia. Personalment, amb el cmaps he descobert una eina molt útil. A més, pots treballar-ho on line amb altres persones, genial!
Dins la UOC, en les diferents assignatures que he anat fent, es demana sovint o es dóna sovint l’opció de treballar en parelles. El treball en parelles sempre dóna més feina, però també és més enriquidor poder compatir el que saps i el que aprens. Doncs descobrir i treballar amb el googledocs ha estat un gran descobriment. S’ha acabat enviar arxius word amunt i avall, amb versió 1, 2 ... 20! Una gran eina i un altre bon recurs que ens ha descobert l’assignatura.
Doncs amb aquests dos recursos, la meva companya i jo vam elaborar la PAC 1 i el nou mapa conceptual, que com veureu a continuació, no té res a veure amb el primer. Llegint i rellegint el mòdul de l’assignatura i els articles oferts pel nostre consultor, vam poder elaborar un nou mapa de conceptes molt més complert i amb una càrrega significativa diferent que el primer. I vet aquí, on trobem la nostra evolució en l’assignatura. Només cal comparar el primer i el segon mapa.